Recension "Greta Thunberg - The Movie" | iMAGO

Recension ”Greta Thunberg – The Movie”

SVT Play

En illustration av den unga Greta i seriefigurs-aktiga drag. Hon har sina karaktäristiska två flätor, en gul regnrock och skylten ”Skolstrejk för klimatet” i händerna.
Greta Thunberg, illustrerad av Samuel Granhammar

I filmen så får vi följa den unga Greta Thunberg i hennes kamp för klimatet. Det hela börjar med att Greta startar en skolstrejk framför riksdagen. Skolstrejken blir sedan en resa ut i världen som vi följer med henne på. Greta reser bland annat genom Europa till klimatmöten och till EU-parlamentet.

Jag känner själv igen mig mycket i Greta från när jag var yngre, då med autismdragen som att bli laser-fokuserad när ett intresse etablerats. Jag tror att det är mycket av det som driver henne framåt, trots motståndet hon får ta emot från många. Även hennes följare världen över hjälper nog till att hålla kämpaglöden vid liv. Greta vet och känner att detta är värt att kämpa för. 

Denna film är otroligt viktig för att sprida Gretas budskap om att göra något för klimatet nu, innan det är för sent.

Titta bara på hur mycket Greta har åstadkommit under denna tid och framförallt hennes unga ålder. Klarar hon av detta då borde även vi andra kunna göra vår del. Dra vårt strå till stacken så att säga. Vår framtid är värd att kämpa för!  

Ska vi ha en framtid som fungerar, då behöver vi alla samarbeta. I slutändan så förstör vi bara för oss själva och ska vi ha en framtid då måste vi sätta ner foten och säga STOPP!

Så jag rekommenderar er alla att titta på filmen och stötta Greta i detta fantastiska arbete hon gör för vår framtid och vår jord.