Om magasinet iMAGO - iMAGO

Om magasinet iMAGO

Ordet ”imago” kommer från latin och betyder avbild. En annan betydelse av ordet imago är vad en insekt kallas när den är fullt utvecklad, till exempel när en larv utvecklas till en fjäril.

Magasinet iMAGOs ledstjärna är artikel 30 i FN:s Funktionsrättskonvention. Artikel 30 handlar om allas rätt till att ta del av kultur och möjlighet att skapa kultur – inte bara i eget intresse, utan även för samhällets berikande.

För att göra detta jobbar iMAGO med olika redaktioner runt om i landet. Här får du veta mer om våra redaktioner som är med och skapar innehållet till iMAGO.

Hylla med ungefär 20 olika magasin, bland annat magasin mosaik

Historia

Vårt magasin heter iMAGO, både för att hylla tidningens ursprung och för att vi uppmärksammar fler vinklar och perspektiv i kulturlivet. 

iMAGO startades av Mosaikteatern under namnet Magasin Mosaik. Mosaikteaterns mest uppmärksammade och prisbelönta föreställning heter iMAGO. Föreställningen ger olika bilder av hur det är att vara människa. Från 2021 ansvarar föreningen Kultur och Kvalitet för magasinet och då gav vi den namnet iMAGO. 

iMAGO ledstjärna är artikel 30 i ”Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning”. Artikel 30 säger att alla ska möjlighet att vara en del av samhällets kulturliv, för ju mer olika slags kultur som får plats, desto rikare blir vårt samhälle. 

Vi är ett arvsfondsprojekt som har fått finansiering av Allmänna Arvsfonden fram till hösten 2023. Föreningen Kultur och Kvalitet (KoK) är ansvarig för iMAGO och vill du veta mer om oss kan du besöka vår hemsida.

Arvsfondens logga. Ett ljusgrönt fält med texten "Med stöd från" och en sexhörning i skiftande färger. Bredvid det gröna fältet står "ALLMÄNNA ARVSFONDEN" i svarta versaler.

Se filmen om iMAGO

Prova iMAGO

Här är tre artiklar du kan läsa eller lyssna på gratis.