Om magasinet iMAGO | iMAGO

Om iMAGO

Magasinet iMAGOs ledstjärna är artikel 30 i FN:s Funktionsrättskonvention. Artikel 30 handlar om allas rätt till att ta del av kultur och möjlighet att skapa kultur – inte bara i eget intresse, utan även för samhällets berikande.

Ordet ”imago” kommer från latin och betyder avbild. En annan betydelse av ordet imago är vad en insekt kallas när den är fullt utvecklad, till exempel när en larv utvecklas till en fjäril.

Historia

Vårt magasin heter iMAGO, både för att hylla tidningens ursprung och för att vi uppmärksammar fler vinklar och perspektiv i kulturlivet. 

Tidningen startades av Mosaikteatern under namnet Magasin Mosaik. Mosaikteaterns mest uppmärksammade och prisbelönta föreställning heter Imago. Föreställningen ger olika bilder av hur det är att vara människa. Från och med år 2021 ansvarar föreningen Kultur och Kvalitet för magasinet.

Två tjejer som sitter i en varsin soffa och läser magasinet. Ena tjejen har en rosa filt över knäna.

Vi som står bakom iMAGO

Föreningen Kultur och Kvalitet (KoK) är ansvarig för iMAGO och vill du veta mer om oss kan du besöka vår hemsida.

KoK:s logga. Ett vitt K ett svart O med ett lite öga i mitten och ett spegelvänt K. I svarta gemener under KoK står det kultur och kvalitet.

Med stöd av

Vi har finansiering av Allmänna Arvsfonden fram till hösten 2023.

Från 2023 har vi fått produktionsstöd från Kulturrådet. Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) ger oss stöd för att läsa in artiklarna som du kan lyssna på här på hemsidan.

Det är vi väldigt stolta över och vi ser det som ett kvitto på kvalitén i vårt arbete med iMAGO och att skapa dess innehåll!

Se filmen om hur vi gör iMAGO.

Se filmen om bakgrunden till iMAGO

Från att tidningen startades 2012 fram till idag.