Recension "Sköna Maj" | iMAGO

Recension ”Sköna Maj”

Författare: Eli Åhman Owetz

Förlag: LL-Förlaget (2021)

Erica håller upp boken Sköna Maj framför sig och i bakgrunden syns hyllplan fulla med böcker.
Erica med boken ”Sköna Maj”.

Maj är en äldre dam på omkring 70 år. En strålande vårdag i maj sitter hon hos frissan och permanentar håret. Hon har med sin nya rullator som hon har döpt till ”Rulle”. Hon vet att hon måste hem direkt efter frissan, men hon kan inte förmå sig att åka hem. I stället går Maj och fikar. Hon äter sin favoritbakelse, så det vattnas i munnen på mig med när jag läser om det.

Maj träffar då på en person som betydde väldigt mycket för henne då de var unga. De bestämmer sig för att gå ut och äta middag lite senare den dagen. Hon går vidare till flera ställen under hela dagen. Maj är hjälpsam och snäll. Tänker ibland att hon måste hem. Men hon ilar vidare till nästa grej och nästa grej.

Sköna Maj är en skönlitterär bok. Den utspelar sig under en lång dag. Jag tycker den var lättsam att läsa. I början är boken rolig att läsa. Maj är en gullig tant som har mycket energi och är glad. Jag skulle vilja vara lite som Maj när jag blir äldre, som ett energiknippe. Hennes barndomsvän är också väldigt charmig. Maj blir påverkad av mötet.

Men längre fram i boken blir jag lite irriterad. För Maj är så oansvarig. Hennes telefon är urladdad och hon ringer inte hem fast hon har en tid att passa. Det finns de som väntar på henne.

Jag rekommenderar den här boken för den är så positiv, fast att jag blev irriterad på Maj ända fram till slutet. Andra kan vara oroliga och det är viktigt att man hör av sig.