Recension "Minnen och fantasier" | iMAGO

Recension ”Minnen och fantasier”

Författare: Malin Andersson, Jossan Antonsson, Peter Arneson, Elias Edén, Eva Henriksson, Tove Larsson och Alice Lundh Papiernik

Förlag: LL-Förlaget (2022)

I en grön fåtölj sitter Catarina och håller upp boken ”Minnen och fantasier” framför sig.
Catarina med boken ”Minnen och fantasier”.

Det här är en novellsamling skriven av deltagare på den kreativa dagliga verksamheten Kulturcentrum Skåne som ligger i Lund. Boken innehåller noveller som är lättlästa.

Det är en intressant bok med flera spännande noveller, jag fastnade speciellt för en av novellerna som heter ”Radiodimman” av Elias Edén. Den utspelar sig i framtiden efter en katastrof. Man får följa en persons kamp om att överleva i den nya världen där varje dag är en pågående strid om att finna saker man kan använda sig av som exempelvis en kamera.

Novellen ”Radiodimman” lockar verkligen sinnena då det är både spännande, intressant och ger en hel del att fundera över om hur vi behandlar vår jord. Jag greps av berättelsen och ville veta mer om personen som lever i den så kallade zonen.

Jag som i vanliga fall inte läser böcker i den här genren upplevde den som en riktig bladvändare. Vad som även är trevligt med boken är att alla som skrivit finns med och berättar om hur de gått tillväga i sin skrivarprocess. De tipsar även andra som vill börja skriva.

Totalt är det sju författare som tillsammans med pedagogerna Jenny Friman och Åsa Söderberg har debuterat med den här boken. Författarna har utgått från olika teman som minnen, kärlek, sorg och fantasi när de skrivit sina noveller. Den är väl värd att läsa.