Recension "Adelina och gosedjursfesten" | iMAGO

Recension ”Adelina och gosedjursfesten”

Författare: Linda Wenthe

Förlag: Triumf Förlag (2021)

Magnus ler och håller upp boken Adelina och gosedjursfesten.
Magnus med boken ”Adelina och gosedjursfesten”.

Jag har läst ”Adelina och gosedjursfesten” av Linda Wenthe och med illustrationer av Johanna Arpiainen. Det är en bok som riktar sig till barn i förskole- och skolåldern. Den handlar om Adelina som ska ha gosedjursfest på sin förskola. Dagen börjar bra, men det uppstår ett försvinnande av ett älskat gosedjur. Boken beskriver en dag i Adelinas liv när allting kanske inte går som planerat. Adelina får vara med om oväntade och dramatiska upplevelser, men historien slutar bra.

Jag tycker att det är en läsvärd och lärorik bok. Det är tydliga bilder som visar olika stödtecken som beskriver ord i berättelsen. Det gör det lätt för läsaren att lära sig orden. Som ytterligare hjälpmedel finns en QR-kod till filmer, där Adelina själv visar alla tecken som finns i boken. Det är väldigt bra och pedagogiskt. Det finns även fina, färgstarka illustrationer som gör att texten blir mer levande. Texten är lättläst och har ett bra flyt. Texten har även en bra storlek, så det är lätt att läsa den.

Boken passar alla som vill lära sig stödtecken. Jag tror även att denna bok passar bra att läsa i grupp på förskolor och skolor, för att lära sig stödtecken tillsammans. Jag rekommenderar den varmt.

Här kan du se när Adelina med sin bok ”Adelina och gosedjursfesten” där hon visar olika tecken från boken. Filmen är från YouTube.

Observera att filmen saknar textremsa. Stödtecken används under filmen.