Om Benjamin Staern | iMAGO

Om Benjamin Staern

Benjamin Staern (född 1978) är en unik och speciell begåvning i den svenska och internationella musikvärlden. Med sina kompositioner, som spänner över ett fält från kammarmusik och solokompositioner till elektroakustisk musik och opera, har han visat på en synnerligen unik kreativ drivkraft.

Genom sitt personliga tonspråk och sina musikaliska färger (bland annat i nära koppling med en slags synestesi där toner, nyanser och klangfärger interagerar) formar han musik som ger ett unikt avtryck i samtiden.

Porträttfoto av Johannes som sitter vid en orgel med uppslagna notblad. Han vrider sig lite över bänken där han sitter för att titta in i kameran.
Johannes Landgren

Som tonsättare framstår han som ett slags modern renässans- eller barocktonsättare där konsten manifesteras i en samklang med kosmos och musiken återspeglar världsalltet genom ett spännande och innovativt sökande efter nya klangvärldar.

Benjamin Staern är en samtidens och framtiden tonsättare – med rötterna i ett klassiskt arv. Det blir oerhört spännande att följa hans fortsatta kompositionsgärning.