Recension "Love on the Spectrum" | iMAGO

Recension ”Love on the Spectrum”

Netflix

Ett sobert gruppfoto på de nio olika deltagarna i säsong ett som är finklädda i kavaj eller långklänning, mot en bakgrund som liknar interiören i en herrgård.
Gruppfoto på deltagarna i säsong 1 (FOTO: Pressbild Love on the spectrum)

Dokumentärserien ”Love on the Spectrum” finns i en säsong på fem avsnitt och är inspelad i Australien. Serien handlar om unga vuxna med autism och Asperger som dejtar och letar efter kärleken.

Det är en serie som på ett fint sätt upplyser om problem och motgångar personer med autism och Asperger kan ha. Serien berättar till exempel att kvinnorna ofta får sin diagnos senare än männen. Jag visste inte att det var på det viset.

Vi lär känna personer som redan är i förhållande och några som längtar efter ett förhållande. Jodi Rodgers är en relationscoach för personer med funktionsnedsättning och ger dessa personer verktyg för att inleda relationer själva.

Serien bemöter fördomar som kan finnas och låter personerna få ta den plats de vill ha. Den visar hur olika vi är och hur svårt det kan vara med kärlek. Serien var otrolig lärorik och man lär sig mycket om dessa människor.

En bekant till mig som har en liknande diagnos har också sett serien och känner igen sig själv i mycket. Jag rekommenderar alla att se den, även de som inte har någon diagnos.

Jag ser fram emot nästa säsong som nu finns på Netflix!

Här kan du se en trailer för Love on the Spectrum från YouTube.
Observera att det talade språket är engelska och textremsa saknas.